You are not logged in.

Dear visitor, welcome to krpano.com Forum. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

  • "leif@lstrand.no" started this thread

Posts: 20

Location: Oersta, Norway

  • Send private message

1

Monday, November 23rd 2009, 11:06pm

Multires of picture size 121000x4000

I have made a multires from a picture that is 121k wide and 4k high, see http://www.rundskuer.no/krpano/sundalsnipa_horisonten.html
The result is fine, but there is a small annoyment :
- the multires level 1 is 104 tiles, 57 wide and 2 high
- I thought krpano would load only the pieces displayed, by demand
- it seems to me as all 104 tiles in level 1 is loaded before the loadwheel stops
the xml-file is the one made from the templates in the 1.08 beta 8 package.
any suggestions ?

2

Monday, November 23rd 2009, 11:29pm

attributes for level:

* tiledimagewidth
image width of the whole tiled image
* tiledimageheight
image height of the whole tiled image
* details
individual details setting for this level
* download - settings for downloading tiles:
o view - download only the tiles that are needed for the current view
o all - download all tiles of the current level (not recommended)
o auto - automatic, if imageheight is smaller than 2000 then all tiles are downloaded, if greater only the ones for the current view (=default)


So with this in mind,

Try adding this : download="view" like so below.

<level tiledimagewidth="28027" tiledimageheight="1032" download="view">

Let us know how it does.

This information was taken from
http://www.krpano.com/docu/xml/


Jarredja

  • "leif@lstrand.no" started this thread

Posts: 20

Location: Oersta, Norway

  • Send private message

3

Tuesday, November 24th 2009, 12:42am

the xml now looks like :
<preview type="CYLINDER" url="sundalsnipa_horisonten.tiles/preview.jpg" />

<image type="CYLINDER" multires="true" tilesize="810">
<level tiledimagewidth="112106" tiledimageheight="4126" download="view">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l3_%00v_%00h.jpg" />
</level>
<level tiledimagewidth="56053" tiledimageheight="2063">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l2_%00v_%00h.jpg" />
</level>
<level tiledimagewidth="28027" tiledimageheight="1032">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l1_%00v_%00h.jpg" />
</level>
</image>


And download="view"does not do the trick. From the log I can see that it loads 70 tiles for the initial look.

4

Tuesday, November 24th 2009, 1:02am

Try adding the view coding to the level 1 instead of level 3. Or add it to all ?

Level one is actually the one listed at the bottom. In fact, in my example posted above, I used level 1 code.

<level tiledimagewidth="28027" tiledimageheight="1032" download="view">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l1_%00v_%00h.jpg" />
notice the l1

  • "leif@lstrand.no" started this thread

Posts: 20

Location: Oersta, Norway

  • Send private message

5

Tuesday, November 24th 2009, 8:20am

it now looks like:
<image type="CYLINDER" multires="true" tilesize="810">
<level tiledimagewidth="112106" tiledimageheight="4126" download="view">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l3_%00v_%00h.jpg" />
</level>
<level tiledimagewidth="56053" tiledimageheight="2063" download="view">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l2_%00v_%00h.jpg" />
</level>
<level tiledimagewidth="28027" tiledimageheight="1032" download="view">
<cylinder url="sundalsnipa_horisonten.tiles/l1_%00v_%00h.jpg" />
</level>
</image>


but it does not work. the log shows that 70 level 1 tiles is loaded at startup.
this is what one tile look like: http://www.rundskuer.no/krpano/sundalsni…/l1_001_001.jpg

  • "leif@lstrand.no" started this thread

Posts: 20

Location: Oersta, Norway

  • Send private message

6

Tuesday, November 24th 2009, 8:57pm

Problem solved, sort of ! I have commented out the preview:

<preview type="CYLINDER" url="sundalsnipa_horisonten.tiles/preview.jpg"

It now loads 6 tiles instead of 70 and the panorama loads at no time.
Its OK for me, but maybe there is something fishy in the template or elsewhere ?
*smile*

7

Tuesday, November 24th 2009, 10:37pm

Hi,

the download="view" setting at the <level> tag should do it...
maybe the old xml was still in the browser cache in your first try...?

best regards,
Klaus

  • "leif@lstrand.no" started this thread

Posts: 20

Location: Oersta, Norway

  • Send private message

8

Wednesday, November 25th 2009, 1:59pm

that's right.
I emptied the cache, uncommented the preview-line, and it worked fine
thanx *smile*